Hoe werkt het reparatieproces?

1.    Reparatieduur
2.    Reparatie buiten garantie
3.    Reparatie elders aangekochte hardware
4.    Reparatie Apple producten
5.    Afronding van de reparatie
 
1. Reparatieduur
De reparatieduur van een defect product, na aanmelding bij Norrod, bedraagt gemiddeld 3 weken. De reparatieduur is sterk afhankelijk van verschillende factoren:
•    Stuurt u het product direct naar de fabrikant, dan heeft u direct contact met de eindschakel en is de afhandeling sneller.
•    De klachtomschrijving welke u heeft opgegeven moet volledig zijn. Zorg daarom altijd dat u het defect zo uitgebreid mogelijk omschrijft.
•    Indien het onderdeel niet direct voorradig is voor reparatie kan dit de duur van de reparatie verlengen.
•    Wanneer het defect buiten de garantie valt en u dient te betalen voor de reparatie is het afhankelijk van uw responstijd hoe lang de reparatie stil ligt.

Als het om een reparatie gaat die door de winkel wordt uitgevoerd is de gemiddelde reparatieduur 3 tot 5 werkdagen. Dit is afhankelijk van de drukte in de winkel. Een afspraak maken is niet nodig.

 
2. Reparatie buiten garantie

Wij laten uw defecte product altijd controleren door een gecertificeerd reparatiecentrum. Mocht uit onderzoek blijken dat het defect niet het gevolg is van een fabricagefout, maar is ontstaan door toedoen van buiten af, dan vervalt de garantie. U dient dan rekening te houden met enkele kosten. Hetzelfde geldt voor producten die u aanmeldt buiten de garantietermijn.

Waar moet ik op letten?
Wanneer het product buiten de garantie valt, vervalt ook het recht op kosteloos herstel. Wij sturen u een prijsopgave op met de kosten voor het uitvoeren van de reparatie. Mocht u niet akkoord gaan met de reparatiekosten, dan kunt u ervoor kiezen om van reparatie af te zien. U dient dan in ieder geval de onderzoekskosten te betalen om het product ongerepareerd retour te ontvangen.
U kunt er ook voor kiezen om afstand te doen van het product. Hierbij komen alle kosten te vervallen.

Wat zijn de kosten?
Wanneer uw product defect is buiten de garantie kunt u uw product bij Norrod aanmelden ter reparatie. De volgende kosten kunnen in rekening worden gebracht:

Onderzoekskosten
Wanneer wordt geconstateerd dat uw defect buiten de garantie valt, worden in ieder geval onderzoekskosten in rekening gebracht. Deze liggen tussen de €60,- tot €90,- en dienen in ieder geval betaald te worden om het product (zelfs ongerepareerd) retour te krijgen.

Verzendkosten
Bij reparaties buiten de garantie kunnen eventuele handelingskosten in rekening worden gebracht, dit zijn in de meeste gevallen de verzendkosten.

Reparatiekosten
Naast onderzoekskosten staan op een prijsopgave ook de reparatiekosten. Dit zijn de daadwerkelijke kosten om uw product gerepareerd retour te krijgen.
 
3. Reparatie elders aangekochte hardware
Een computer is mogelijk te laten repareren door ons, maar het is niet mogelijk om een laptop of desktop onder garantie bij ons te laten repareren als deze niet bij Norrod is aangekocht.

Overige defecte hardware die niet bij ons is aangeschaft kunnen we niet in reparatie nemen. Indien uw hardware binnen garantie defect is, raden wij aan deze bij de leverancier aan te melden voor reparatie.

Bij de Norrod winkel bieden wij verschillende services aan die op uw computer kunnen worden uitgevoerd.
 
4. Reparatie Apple producten
Voordat u een Apple product aanmeldt ter reparatie, dient u deze van iCloud af te melden. Indien dit niet is gebeurd, kan de reparatie niet worden uitgevoerd. Om u te helpen met het afmelden van iCloud vindt u hieronder een kort stappenplan:

1.    Schakel de iPad of iPhone uit via de aan/uit knop
2.    Ga naar www.icloud.com en log in met uw Apple ID (dit is het account dat u onder andere gebruikt voor de App Store)
3.    Klik: ‘Zoek mijn iPhone’ (ook uw iPad zal via deze functie worden opgezocht)
4.    Selecteer de iPad of iPhone
5.    Klik: ‘verwijder van mijn account’ (indien u uw gegevens wilt bewaren kunt u eerst een back-up maken via iTunes)
6.    Klik: ‘Verwijder'
7.    De iPad of iPhone is nu correct uit iCloud verwijderd en kan worden aangemeld ter reparatie

Indien u uw logingegevens van uw Apple account bent vergeten, kunt u deze telefonisch opvragen via: 0800 - 0201 581

 
5. Afronding van de reparatie
Wanneer uw product gerepareerd is zal deze retour verstuurd worden. Dit gebeurt op verschillende manieren:

Reparaties die online aangemeld zijn
Als u uw product online heeft aangemeld zal deze met DHL verzonden worden naar het adres dat u bij aanmelding heeft aangegeven. Indien u niet thuis bent wanneer DHL het product aflevert zullen zij dit later nogmaals proberen. Indien u driemaal niet thuis bent bij aflevering wordt het product bij het dichtstbijzijnde DHL ServicePoint geleverd, waar u het pakket vervolgens kunt ophalen. Het is aan te raden uw identiteitsbewijs mee te nemen wanneer u het product ophaalt.

Reparaties die in de winkel aangemeld zijn
Indien u uw reparatie in de winkel heeft aangemeld zal deze naar het desbetreffende filiaal terug worden gestuurd. Wanneer uw pakket in het filiaal aankomt zal u hierover geïnformeerd worden.